Shell distributeur

Compenseer eenvoudig uw CO-2 emissies

Arjan Leijtens
Arjan Leijtens

Het klimaatakkoord van Parijs roept op tot maatregelen om de wereldwijde temperatuurstijging te beperken tot 1,5° Celsius om klimaatverandering tegen te gaan. Een van de grootste uitdagingen is CO2-emissiereductie. De energietransitie kost tijd en het klimaatprobleem vraagt om maatregelen die direct, liefst op zo kort mogelijke termijn impact hebben.

Om die reden investeren we niet alleen in hernieuwbare energie om bij te dragen aan het reduceren van de CO2-voetafdruk, maar ook in oplossingen in de natuur, zoals de bescherming of herontwikkeling van bossen. Deze oplossingen, ook wel Nature-Based Solutions (NBS) genoemd, kunnen vandaag al een belangrijke bijdrage leveren aan het beheersen van de CO2-uitstoot.

NBS is de meest toegankelijke en snelste manier om volledig CO2-neutraal te opereren. Aanpassingen of het stilleggen van uw bedrijf zijn niet nodig. Het is een manier om op vrijwillige basis aantoonbaar een stap te maken op het gebied van duurzaamheid en klimaatverandering.

Hoe werkt het?

Wanneer u Shell brandstof in combinatie met Shell NBS aankoopt, wordt de hoeveelheid van deze brandstof van de respectievelijke gegenereerde CO2-uitstoot berekend via emissiefactoren. Elke 1 ton CO2-uitstoot kan worden gecompenseerd met 1 credit. Aan het einde van elk jaar ontvangt u een Shell certificaat welke de hoeveelheid CO2-credits aantoont om de CO2-uitstoot van uw Shell brandstof die u voor dezelfde periode hebt gekocht, te compenseren. Deze credits worden gebruikt ter ondersteuning van projecten zoals bosbeschermings- en herbebossingsprojecten om CO2-emissies uit de atmosfeer te verwijderen of besparen. Op deze manier draagt u direct bij aan dit proces en stelt het u in staat om CO2-neutraal brandstof af te nemen.

Het Shell NBS programma wordt onafhankelijk geverifieerd en gecontroleerd en maakt gebruik van project carbon standaarden als de Verified Carbon Standard (VCS) en de Gold Standard (GS).

Creëer duurzaamheid voor de lange termijn voor uw bedrijf

Met het NBS-programma van Shell is uw wagenpark voortaan CO2-neutraal. Bereken samen met ABC het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van uw wagenpark. Wij kunnen u voorzien van brandstoffen, gecombineerd met CO2-credits, om u te helpen uw klimaatdoelstellingen te bereiken.

De tijd is nog nooit rijper geweest om nú te handelen en actie te ondernemen.

Wilt u meer weten over het Nature-Based Solutions-programma? Of welke stappen u direct al kunt zetten om aan uw CO2 ambities te voldoen? Vraag dan een vrijblijvend advies aan met één van onze specialisten en bel 013 52 25 200.

Mailen kan ook, stuur mij uw aanvraag en ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op.

Compenseer eenvoudig uw CO-2 emissies