Shell distributeur

Van Wijlen kiest voor de toekomst met TopFuel 100 (HVO) van ABC

Arjan Leijtens
Arjan Leijtens

Zowel bij ABC als bij Van Wijlen staat duurzaamheid hoog in het vaandel, want alleen samen kun je het verschil maken.

Na een test met verschillende brandstoffen van verschillende leveranciers heeft Van Wijlen in 2016 de keuze gemaakt voor Shell FuelSave Diesel van ABC vanwege bewezen brandstofbesparing. In 2018 heeft Van Wijlen gekozen voor het verlagen van hun TCO (Total Cost of Ownership) door het gebruik van Shell smeermiddelen voor het onderhoud van hun wagen- en machinepark. En vanaf nu kiest Van Wijlen voor de duurzame diesel vervanger TopFuel 100.

Voor de toekomst hebben zowel Van Wijlen als ABC zich aangesloten bij de Coalition of the Willing. Dit initiatief stimuleert het rijden op (groene) waterstof in de regio Tilburg-Waalwijk. Waterstof heeft de potentie een groot deel van onze mobiliteitsbehoefte sterk te decarboniseren (CO2-reductie). Met de investering in 6 waterstofauto’s zet Van Wijlen dit jaar de volgende stap richting een volledig klimaatneutrale bedrijfsvoering.

Van Wijlen staat met een niveau 5 certificering bovenaan op de CO2 prestatieladder. Met TopFuel 100 (HVO diesel) bied Van Wijlen klanten de mogelijkheid om te kiezen voor het verkleinen van hun milieu-impact / CO2-footprint bij het uitvoeren van projecten, en zo bij te dragen aan een mooie maar vooral ook schone en duurzame wereld.

“Wij willen de wereld mooier maken, zodat iedereen meer geniet van wonen, werken, recreëren en sporten. Daarom nemen wij voortdurend initiatieven om bij te dragen aan een circulaire economie. Eén van onze gewaagde doelen is om in 2023 een organisatie te zijn die volledig klimaatneutraal werkt. Om dit te realiseren ontwikkelen wij bedrijfsspecifieke oplossingen voor het vervangen van fossiele brandstoffen en het reduceren van het gebruik hiervan.”

(Bart van Wijlen)

Duurzame kenmerken van TopFuel 100 (HVO)

  • Volledig fossielvrij en dus beter voor mens en milieu
  • Zeer hoge CO₂-reductie van maar liefst 90%
  • Minder schadelijke emissies zoals fijnstof (-33%) en NOx (-9%)
  • Bevat vrijwel geen zwaveldeeltjes en aromaten, waardoor het in de motor schoner verbrandt, en dus minder emissies genereert dan conventionele diesel.
  • Is volledig biologisch afbreekbaar

Van Wijlen blijft voortdurend innoveren en investeren in moderne techniek om haar impact op het klimaat te reduceren. Samen met TopFuel 100 en ABC is Van Wijlen op weg naar een duurzame toekomst en een langdurige samenwerking.

www.vanwijlen.eu 

                                                                              topfuel

Van Wijlen kiest voor de toekomst met TopFuel 100 (HVO) van ABC