Shell distributeur

Vandaag al duurzamer Bouwen

Martin van Herwijnen
Martin van Herwijnen

In Nederland hebben we ambitieuze klimaatdoelstellingen. In 2030 willen we de uitstoot van broeikasgassen halveren en in 2050 willen we zelfs 95% minder CO2e-uitstoot genereren. Duurzaamheid is daarom steeds vaker een vereiste bij aanbestedingen. Infra en bouw zijn belangrijke sectoren als het gaat om het bereiken van deze reductie. Een belangrijke factor in de milieu-impact zijn diesel aangedreven machines en voertuigen op de bouwplaats en bij infra projecten.

Het direct verduurzamen van bestaande voertuigen en materieel biedt daarom een geweldige kans, zowel voor het milieu als voor je concurrentiepositie bij aanbestedingen.

 

Drop-in Fuel

HVO Hernieuwbare diesel is hét duurzame alternatief voor fossiele diesel. Onze hernieuwbare diesels zijn geschikt voor alle soorten dieselmotoren omdat de chemische samenstelling exact overeenkomt. Niet voor niets claimen wij onze HVO oplossingen als ‘Diesel voor de dag van morgen’. Aanpassingen aan motoren of bestaande infrastructuur zijn namelijk niet nodig. Alle voertuigen en machines met goedkeuring voor gebruik van EN15940 brandstof zonder meer worden omgezet naar dit schonere alternatief voor conventionele diesel. Bovendien kun je vandaag al starten met duurzamer bouwen omdat onze HVO oplossingen prima mengen met conventionele diesel, de tank hoeft niet eerst leeg!

 

Win aanbestedingen dankzij hernieuwbare diesel

Dieselvoertuigen en -machines laten draaien op hernieuwbare diesel is een snelle, eenvoudige en kosteneffectieve manier om te verduurzamen én competitief te zijn in de gunning van aanbestedingen. Overstappen op hernieuwbare diesel vereist geen enkele investering in voertuigen of machines. Steeds vaker is CO2 reductie rand voorwaardelijk in het pakket van eisen bij aanbestedingen. Periodiek maken wij de CO2 besparing inzichtelijk middels een ‘delivery statement’, een certificaat waarin de totale CO2 besparing is vastgelegd.

 

Bespaar tot wel 90% CO2

Onze hernieuwbare dieseloplossingen kunnen de uitstoot van broeikasgassen tot wel 90% verminderen in vergelijking met fossiele diesel. Bovendien hebben ze een gunstig effect op de lokale uitstoot bij bestaande motoren. Dat is goed voor de lokale luchtkwaliteit én bevorderlijk voor de gezondheid voor bestuurders en werknemers. ABC neemt je mee in de wereld van hernieuwbare diesel. Samen kijken we naar de milieuverwachtingen en berekenen de te behalen reducties op de gebieden van CO2 en lokale emissies.

Martin van Herwijnen

“Als adviseur ondersteun ik ondernemers bij het maken van duurzame keuzes in kritische bedrijfsprocessen zoals mobiliteit en asset management. Mijn ruime kennis en ervaring helpen mij om innovatieve oplossingen te vinden voor de uitdagingen van mijn klanten. In toenemende mate ben ik in gesprek over de kansen die de energietransitie en het reduceren van CO2 met zich meebrengen. Dit zijn onderwerpen die heel dicht bij mij staan!”

“Ik ben trots dat onze grootste groei voortkomt uit hernieuwbare brandstoffen en deel dus graag mijn ideeën over duurzaamheid in de zakelijke mobiliteit.” 

Vandaag al duurzamer Bouwen